Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SARAJEVO


Kolona s posmrtnim ostacima 465 žrtve srebreničkog genocida stigla je oko 15 sati u Potočare, odakle će sutra biti prenijeti u Memorijalni centar, gdje će im 11. jula biti klanjana dženaza.
Do sada je u tom centru sahranjeno oko 2.500 osoba, od ukupno 8 hiljada bošnjačkih dječaka, mladića i odraslih muškaraca koje su u julu 1995. godine ubili vojnici bosanskih Srba pod komandom Ratka Mladića.
Skupu u Potočarima u srijedu će prisustvovati visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak, glavna haška tužiteljica Carla del Ponte, brojni predstavnici diplomatskog kora, te kako se očekuje, najmanje trideset hiljada ljudi.
Članice udruge "Majke enklava Srebrenice i Žepe" iskazale su nezadovoljstvom najavom dolaska Del Ponte, jer "ništa nije ispunjeno od njenih obećanja da će Karadžić i Mladić biti uhapšeni".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG