Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SIDNEJ


Koncertom u Sidneju, poccela je akcija "Spasimo Zemlju", u okviru koje se danas na svim kontinentima odrzzava devet koncerata pod nazivom "Live Earth" kojima bi trebalo da se ukazze na opasnost od globalnog zagrevanja.
Na koncertima nastupaju poznata muziccka imena, kao ssto su Madona (Madonna), Leni Kravic (Lenny Kravitz), "Bon Dzzovi" (Bon Jovi), "Djuran Djuran" (Duran) i SSeril Krou (Sheryl Crow).
Projekat "Spasimo Zemlju" lansirao je bivssi americcki potpredsednik Al Gor (Gore), u saradnji sa filmskom zvezdom Kameron Dijaz.
"Jedna stara africka poslovica kaze – ako zelite da idete brzo, krenite sami. Ali, ako hocete da stignete daleko, podjite zajedno. Mi moramo da stignemo daleko. Koncerti "Spasimo zemlju" su vazan trenutak u istoriji nase planete jer ce svi sirom sveta cuti istu poruku u isto vreme. "SOS, odgovori na poziv! Vreme je za akciju", kazao je Gor.
Organizatori projekta nadaju se da che putem televizije, radija, filma i interneta, koji che prenositi 24-ccasovni koncert, dopreti do oko dve milijarde ljudi u svim krajevima planete.
Al Gor zzeli da uccesnici kampanje i gledaoci vrsse pritisak na politiccare kako bi oni do 2009. potpisali novi protokol o
klimi.
Taj protokol predvidja da se do 2050. godine zagadjivanje, koje je uzrok globalnog otopljavanja, smanji za 90 odsto u bogatim zemljama i za visse od 50 odsto u drugim zemljama sveta.
XS
SM
MD
LG