Dostupni linkovi

Vanredna vijest

NJUJORK


U Savjetu bezbjednosti UN u ponedjeljak će biti održane konsultacije o Kosovu i prezentovani izvještaji o radu UNMIK-a i provodjenju standarda.
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun predstaviće svoj izvještaj o radu UNMIK-a u kome se navodi da, ako se ne donese odluka o statusu Kosova, postoji opasnost da se ugrozi napredak postignut od 1999. godine.
Ban Ki Mun je ponovo ocijenio da prijedlog specijalnog izaslanika Martija Ahtisarija o nadgledanoj nezavisnosti Kosova "sadrži prave elemente za održivo rješenje" statusa Kosova.
Šef UNMIK-a Joakim Riker prezentovaće Savjetu bezbjednosti svoj izvještaj o provodjenju standarda na Kosovu u protekla četiri mjeseca, a najavio je da će se u izvještaju založiti za šzo skorije rješenje statusa Kosova.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG