Dostupni linkovi

OHRID


Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer poruccio je danas u Ohridu da je od "susstinske vaznosti" za bezbednost regiona da se ssto pre nadje pravo ressenje za status Kosova i da sve strane treba da pokazzu uzdrzzanost i fleksibilnost.
Shefer nije zzeleo da odgovori na pitanje da li NATO ima rezervni plan u slucaju nasilja na Kosovu. "Kada bude pronadjeno pravilno ressenje, tamo neche biti potrebe za snagama KFOR-a", rekao je.
Portparol NATO Dzzejms Apaturaj jucce je novinarima na isto pitanje odgovorio da je alijansa pripremna i da garantuje da neche biti dozvoljeno narussavanje bezbednosnog stanja na Kosovu i u regionu.
Shever je nakon Ohrida gde je ucestvovao na bezbednosnom forumu NATO-a otputovao u Pristini gde se popodne sreo sa kosovskim zvanicnicima i liderima srpske zajednice.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG