Dostupni linkovi

Vanredna vijest

BEOGRAD


Haški optuženik, general srbijanske policije Vlastimir Ðordjević uhapšen je u nedjelju u Crnoj Gori, potvrdio je predsjednik srbijanskog Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić.
Ðordjević, za kojega se dosad tvrdilo da se skriva u Rusiji, uhapšen je nakon višednevne akcije operativaca policija Srbije i Crne Gore. Ðordjević, koji je bio pomoćnik ministra policije i načelnik Odjela javne sigurnosti MUP-a Srbije, optužen je u Haškom sudu za ratne zločine nad kosovskim Albancima 1999. godine, kao i za "asanaciju terena", odnosno prevoženje tijela ubijenih Albanaca u masovne grobnice u Srbiji.
Po istoj optužnici, pred Haškim sudom traje sudjenje bivšem predsjedniku Srbije Milanu Milutinoviću, te suoptuženima Nikoli Šainoviću, Dragoljubu Ojdaniću, Vladimiru Lazareviću i Sretenu Lukiću.
Nakon ovog hapšenja, na slobodi su još četvorica optuženika za koje glavna haška tužiteljica tvrdi da se nalaze u Srbiji ili su "u njenom dosegu" - Ratko Mladić, Stojan Župljanin, Goran Hadžić, te Radovan Karadžić.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG