Dostupni linkovi

Vanredna vijest

PRIŠTINA


Stručnjaci iz SAD, Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Italije u petak su sastavili novi nacrt rezolucije o Kosovu, kojim se predviđa obnavljanje rezolucije 1244 na 120 dana i nastavak pregovora, piše u subotu prištinski list "Zeri".
List prenosi izjavu jednog zapadnog diplomate koji je rekao da su u Njujorku stručnjaci "petorke" finalizovali novi nacrt rezolucije i poslali ga na odobravanje vladama svojih zemalja.
Diplomata je rekao da se novim nacrtom predviđa da se rezolucija 1244 obnovi na 120 dana i da se tokom tog perioda Beograd i Priština pozovu na nove pregovore koje će voditi novi izaslanik UN-a.
Navodi se još da su zapadne zemlje planirale da novi nacrt rezolucije bude poslat Rusiji u ponedjeljak, dok će sredinom naredne sedmice biti zvanično prezentovan u Vijeću sigurnosti UN.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG