Dostupni linkovi

VASSINGTON


Portparol Stejt departmenta SSon Mekormak izjavio je da "niko ne zzeli da vidi veto" u Savetu bezbednosti, ali nije mogao da precizira kada che pitanje statusa Kosova biti resseno.
"Niko ne zzeli da vidi region kako ponovo pada u nasilje. Ruska vlada ima razliccit stav po pitanju Kosova i mi radimo sa njima u pokussaju da prevazidjemo razliccite stavove po pitanju pristupa Kosovu. Joss to nismo postigli, ali diskusije i dalje traju", rekao je Mekormak na redovnom brifingu za novinare u Vassingtonu.
Mekormak je izbegao da odgovori na pitanje ssta che SAD uraditi ako Rusija ulozzi veto, rekavssi da "svi zzele da se krene napred" i da svi zzele da ressenje bude pronadjeno u okviru Saveta bezbednosti.

PRISTINA
Albanski premijer Sali Berisha sastao se u ponedeljak vece u severnom albanskom gradu Kukesu, u blizini granice s Kosovom, s predsednikom i premijerom Kosova, Fatmirom Sejdiuom i Agimom Cekuom, kako bi im prenio poruke americkog predsednika Dzordza Busa (George W. Bush) izrecene tokom njegove posete Tirani u nedelju, javili su albanski elektronski mediji.
Bus je zatrazio od kosovskog vodstva zatrazio da sacuva mir i stabilnost na Kosovu, te porucio da je nezavisnost Kosova krajnji cilj resavanja statusa.
XS
SM
MD
LG