Dostupni linkovi

SARAJEVO


Srebreničani će u ponedjeljak u Sarajevu, ispred zgrade institucija BiH, organizovati protestni skup upozorenja "Srebrenica - pravda za sve".
Sa skupa će biti upućena poruka bh. političarima da srebrenički zahtjevi za izdvajanje Srebrenice iz Republike Srpske i proglašenje ovog grada Distriktom trebaju biti ispunjeni do 11. jula, kada bi u Memorijalnom centru "Potočari" kod Srebrenice trebala biti obilježena 12. godišnjica genocida.

BEOGRAD
Potpredsjednik Vlade Srbije Božidar Đelić je rekao da je plan Srbije da do kraja ove godine potpiše Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji i da istog dana podnese kandidaturu za članstvo u EU.
Srbija očekuje da u 2008. godini i zvanično dobije status zemlje-kandidata, rekao je za "Blic" Đelić, koji će predvoditi srpsku delegaciju 13. juna u Briselu, na nastavku pregovora o pridruživanju.
Đelić je napomenuo da je za sve to preduslov uspješan završetak saradnje sa Haškim tribunalom, što znači ili hapšenje Ratka Mladića ili pružanje uvjerljivih dokaza da je Srbija učinila sve po tom pitanju.
XS
SM
MD
LG