Dostupni linkovi

BEOGRAD


Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte izjavila je da očekuje da se optuženik Ratko Mladić u Hagu nađe do 2008, a, po mogućnosti do kraja njenog mandata, koji ističe u rujnu ove godine.
Del Ponteova je listu "Blicu" kazala da je uvjerena da je prethodna Vlada Srbije pokušala nagovoriti Mladića da se preda, ali da su sada vlasti u Beogradu svjesne da je taj problem moguće riješiti samo hapšenjem.

SKOPLJE
Makedonska skupština noćas je izglasala povjerenje Vladi, javile su agencije.
Skupštinska rasprava u četvrtak i glasanje točno u ponoć o poverenju Vladi održani su na zahtjev opozicione stranke Socijaldemokratski savez Makedonije

SARAJEVO
Slovački diplomata Miroslav Lajčak preuzet će dužnost visokog predstavnika u BiH 2. srpnja i na tom mjestu će naslijediti dosadašnjeg visokog predstavnika Christiana Schwartza Schillinga.

HEILIGENDAMM
U Njemačkoj se završava summit G8. Sedam najrazvijenih zemalja svijeta i Rusije dogovorile su se da će izdvojiti 60 milijardi dolara za borbu protiv AIDS-a i malarije u Africi. Pola tog iznosa će pokriti SAD.
Britanski premijer Tony Blair izjavio je da skupina G8 mora obnoviti svoju riješenost u vezi s opraštanjem duga najsiromašnijih afričkih zemalja, te opće borbe protiv siromaštva.
XS
SM
MD
LG