Dostupni linkovi

Vanredna vijest

DEN HAAG


Penzionirani general Vojske Republike Srpske (VRS) Zdravko Tolimir, odbio se danas izjasniti o krivici po optužnici koja ga tereti za genocid, udruživanje radi počinjenja genocida, istrebljenje, ubojstva, progon i prisilno premještanje bošnjačkog stanovništva Srebrenice u srpnju 1995. godine.
Tolimir je u haškoj sudnici potvrdio da je dobio optužnicu na jeziku koji razumije i da ju je imao vremena pročitati. Prema njegovim riječima on je uhapšen u Srbiji, opovrgavajući tako ranije službene tvrdnje da da je uhapšen u BH, na teritoriju RS. U roku od trideset dana Haški tribunal će zakazati novo izjašnjavanje Zdravka Tolimira o optužnici.

BEOGRAD
Glavna tužiteljica haškog Tribunala Carla del Ponte počela je četvorodnevni posjet Beogradu razgovorom sa premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom. Prema priopćenju iz službe za medije Vlade Srbije , Del Ponte je ponovila da traži da se u što kraćem roku svi optuženi nadju u Hagu, dok je Koštunica kazao kako u Srbiji postoji jasna politička volja i rješenost da se u najkraćem roku u potpunosti okonča suradnja sa Tribunalom
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica Međunarodne novinarske nagrade Lorenzo Natali 2008. koju dodjeljuje Europska komisija u suradnji sa Reporterima bez granica.

XS
SM
MD
LG