Dostupni linkovi

BUDVA / PODGORICA


U Budvi počinje dvodnevna konferencija "Jugoistočna Evropa i Evropska unija" na kojoj je najavljen dolazak predsednika nekoliko država jugoistočne Evrope.
Međunarodna nevladina organizacija Internacionalna liga humanista, čije je sedište u Sarajevu, najavila je da će tokom konferencije uručiti ovogodišnje nagrade "Državnik - humanista 20. veka" za doprinos miru i humanosti.
Dobitnici ovogodišnje nagrade su predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i bivši predsednici Češke Republike, Slovenije i Makedonije - Vaclav Havel, Milan Kučan i Kiro Gligorov, bivši predsednik i premijer Crne Gore Milo Đukanović i nekadašnji predsednik Skupštine Crne Gore i predsednik bivše državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozar Marović.
U Podgorici danas na stepenicama pred ulazom u sedište predsednika Crne Gore ostavljene nagrade koje su Internacionalnoj ligi humanista vratili Zdravko Grebo, univerzitetski profesor iz Sarajeva i Bakira Hasečić, predsednica Udruženja "Žene - žrtve rata" u znak protesta što su ove godine nagrade dobili Milo Đukanović i Svetozar Marović.
XS
SM
MD
LG