Dostupni linkovi

PODGORICA


Americcki drzzavni sekretar Kondoliza Rajs i Predsednik Crne Gore Filip Vujanovich potpisali su danas u Vassingtonu Sporazum o statusu snaga (SOFA) koji predstavlja osnovu za vojnu saradnju dve zemlje.
Kondoliza Rajs je uocci ceremonije potpisivanja tog dokumenta kazala da SOFA predstavlja osnovu za "zajedniccko delovanje" vojnih snaga dve zemlje i navela da SAD podrzzavaju ulazak Crne Gore u evroatlanske integracije.
Crnogorski predsednik Filip Vujanovich je ocenio da je potpisivanje SOFA sporazuma "novi dokaz da je Crna Gora bezbedna drzzava", kao i da to predstavlja "snazzan poziv za nova ekonomska partnerstva".

ZAGREB
U Hrvatskoj je danas nizom manifestacija obelezena 12. godisnjica vojno-policijske operacije "Bljesak" kojom je pod hrvatsku upravu vracena teritorija zapadne Slavonije. Taj deo Hrvatske od 1991. godine bio je pod kontrolom tamosnjih pobunjenih Srba. Tokom i nakon operacije "Bljesak" sa toga podrucja je izbeglo oko 30,000 hrvatskih Srba, uglavnom u Bosnu i Hercegovinu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG