Dostupni linkovi

ZAGREB


Nakon kratke i teške bolesti noćas je, u 3 sata i 5 minuta u Kliničko bolničkom centru Zagreb preminuo Ivica Račan, bivši hrvatski premijer i donedavni predsjednik Socijal-demokratske partije Hrvatske.
"SDP i Hrvatska ostali su bez čovjeka koji je neizbrisivo obilježio naše živote i povijest ove zemlje", ističe se u saopštenju koje je izdao SDP.
SDP ističe da je Račan, kao predsjednik stranke od njezina osnivanja, najzaslužniji za stvaranje i stalno jačanje moderne socijaldemokratske misli u Hrvatskoj.
"Istinski privržen demokratskim vrijednostima, Ivica je svojom tolerancijom, svojim uvažavanjem drugoga, bio nedostižan uzor svakome od nas. Smrću Ivice Račana, članovi SDP-a gube iskrenog prijatelja i divnog suradnika, vizionara koji je trasirao putove i sigurnom nas rukom vodio kroz sva iskušenja na koja politička stranka nailazi", kaže se u saopštenju SDP-a. U centrali te stranke,na Iblerovu trgu u Zagrebu otvorena je knjiga žalosti. Komemoracija će biti održana 2.maja.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG