Dostupni linkovi

BAGDAD


Irački šiitski poslanik, blizak premijeru Nuriju al-Malikuju, Hassan al Sinaid osudio je u petak američke demokrate da su izglasali zakon čije bi posledice mogle biti "katastrofalne" po irački narod.
Demokrati "slušaju medije koji su u suprotnosti s voljom naroda. Više bih voleo bih da su oni na strani iračkog naroda nego da se zalažu za opciju koja bi mogla biti katastrofalna za Iračane zbog njihovih razlika s republikancima", izjavio je ovaj šiitski poslanik.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG