Dostupni linkovi

KOSOVSKA MITROVICA


Ambasador Belgije u UN Johan Verbeke, koji predvodi misiju Saveta bezbednosti UN na Kosovu, ocenio je danassnji sastanak s predstavnicima kosovski Srba kao veoma vazzan, jer su cclanovi delegacije dobili informacije o tome "kakva je zaista realnost" u severnom delu Kosovske Mitrovice i pokrajine.
SSef delegacije Saveta bezbednosti nije zzeleo da spekulisse o eventualnim konturama izvesstaja koje che misija sastaviti nakon posete pokrajini.
Predsednik Zajednice srpskih opsstina Marko Jakssich rekao je da su u razgovoru cclanovima delegacije Saveta bezbednosti "rekli ssta se zaista dessava Srbima na Kosovu. Bombardovanje 1999. godine nije dogodilo da bi se zasstitila prava Albanaca, vech da bi se stvorila joss jedna albanska drzzava. Rekli smo da je proterano 200.000 Srba i da se niko nije vratio", kazao je Jakssich.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG