Dostupni linkovi

OSLO


SAD i nekoliko njihovih saveznika izrazili su danas u Oslu spremnost da izmene plan specijalnog izaslanika UN-a, izjavili su zvaničnici Alijanse. Tokom samitu zemalja članica NATO-a, SAD su izjavile da su spremne da plan prilagode u skladu sa nekim primedbama u vezi sa srpskom manjinom, ali bez dovodjenja u pitanje opštih principa Ahtisarijevog plana.
Sa samita u Oslu poslano je upozorenje da bi svako odlaganje donošenja odluke o konačnom statusu Kosova moglo samo pogoršati situaciju u regionu. "Ovo je presudan trenutak, kucnuo je čas odluke. Saveznici su za što brže rešenje i nisu za bilo kakvo odlaganje tog procesa, ali s tim da on bude pod nadzorom", kazao je generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Sefer (Jaap de Hoop Scheffer).
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG