Dostupni linkovi

BANJA LUKA


Predsednik Republike Srpske Milan Jelic najostrije je osudio Rezoluciju Predstavnickog doma Parlamenta Federacije BiH kojom se trazi izdvajanje Srebrenice iz nadleznosti institucija RS-a i njeno stavljanje pod jurisdikciju institucija BiH.
Jelic istice da se Rezolucijom grubo krsi Dejtonski sporazum i pokusava narusiti "teritorijalna celovitost RS-a, najgrublje mesa u Ustavom BiH utvrdene nadleznosti entiteta i krsi uspostavljena linija razgranicenja".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG