Dostupni linkovi

STRAZBUR


Zvaniccnici Evropske unije danas su pozvali Hrvatsku da ubrza reforme i saopsstili da datum za njeno pristupanje Uniji neche biti utvrdjen sve dok pregovori o cclanstvu ne udju u zavrssnu fazu.
Hrvatska bi trebalo da zavrssi pregovore o cclanstvu sa EU do 2009.
godine, istice se u Rezoluciji Evropskog parlamenta, ali pre novog prossirenja Unije, takodje, mora da ubrza pravosudne i ekonomske reforme, pojacca napore u borbi protiv korupcije i ressi pograniccni spor sa Slovenijom.
Zamenik nemacckog ministra spoljnih poslova Ginter Glozer kazao je u Evropskom parlamentu da je korupcija i dalje ozbiljan problem u Hrvatskoj. Evropski komesar za socijalna pitanja Vladimir SSpidla kazao je da sudski procesi u Hrvatskoj i dalje predugo traju, a da
se presude ne sprovode uvek na odgovarajuchi naccin.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG