Dostupni linkovi

BRISEL


Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer rekao je u Briselu misiji Saveta bezbednosti UN da je Kosovo kljucno evropsko bezbednosno pitanje". On je istakao da je nuzzno da se sto pre resi pitanje statusa Kosova i svako odlaganje bi bilo opasno.
Shefer je rekao ambasadorima 15 zemalja cclanica Saveta bezbednosti UN da je "Kfor spreman za svaku moguchi razvoj i da che occuvati mirnu situaciju".
Sefer je ukazao da clanice NATO-a podrzzavaju plan specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija.
Belgijski ambassador u UN Johan Verbeke predvodi misiju Saveta bezbednosti UN, cciji je zadatak da prilikom razgovora s ccelnicima NATO i Evropske unije u Briselu, kao i zvaniccnicima u Beogradu i medjunarodnim i lokalnim predstavnicima u Prisstini, utvrdi stanje na terenu.
"Prava svrha nasseg puta", dodao je Verbeke, "jeste da od toga imamo dodatne koristi, a ne da se vratimo u Njujork sa istim stavovima i razmissljanjima koja smo imali i pre".
Delegacija stize veceras u Beograd a potom odlazi u Pristini. Najavljeno je i da che posetiti srpske enklave, multietniccke zajednice i albanska sela u kojma se joss izvestan broj ljudi vode kao nestali.
XS
SM
MD
LG