Dostupni linkovi

SARAJEVO


Danas je Dan zzalosti u kantonu Sarajevo, gde che na gradskom groblju "Vlakovo" u 17.00 sati biti sahranjeno pet beba koje su pre dva dana tragiccno stradale u pozzaru u Domu za nezbrinutu decu "Bjelave".
Dve bebe su joss u kriticcnom stanju zbog tesskog osstechenja respiratornih organa.
Stradala deca rodjena su 2006. i 2007. godine.
Uzroci pozzara u deccjem Domu u Sarajevu biche poznati nakon ssto se obavi vesstaccenje protivpozzarne zasstite, a postoji moguchnost da je pozzar izbio zbog lossih elektriccnih instalacija ili zbog upaljene grejalice na odeljenju za bebe.

MOSKVA
Prvi predsednik Rusije Boris Jeljcin (76) biće danas sahranjen na Novodevičjem groblju u Moskvi.
Jeljcin je u ponedeljak umro u Centralnoj moskovskoj bolnici. On je godinama patio od srčanih tegoba.
Kovčeg sa njegovim telom od jucce je izlozzen u moskovskom hramu Hrista spasitelja, gde mu građani odaju poštu.
Komemoraciji, koju predvodi patrijarh ruske pravoslavne crkve Aleksej, prisustvuje predsednik Rusije Vladimir Putin, kao i mnoge strane državne delegacije i političari, među njima i bivši američki predsednici Džordz Buš stariji i Bil Klinton, kao i nekadašnji britanski premijer Džon Mejdžor.
Jeljcin će, kako pišu moskovski mediji, biti sahranjen pored poznatih ličnosti iz sveta kulture, a ne političara i generala. To je, prema domaćim medijima, u ime porodice zatražio Jeljcinov zet Valentin Jumašev.
U Rusiji je u sredu proglašen dan žalosti.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG