Dostupni linkovi

BEOGRAD


Advokati porodice ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića zatražili su danas u završnoj reči na suđenju osobama optuženim za ubistvo premijera da svim optuženima budu izrečene maksimalne kazne.
Rajko Danilović, jedan od punomoćnika porodice Đinđić ocenio je da je tendenciozno redukovan broj osumnjičenih za ubistvo premijera jer je "tužilac odustao od krivičnog gonjenja (čelnika Bezbednosno informativne agencije Srbije) Radeta Bulatovića i (bivšeg čelnika Vojne obaveštajne službe) Aca Tomića".
Drugi punomoćnik porodice Đinđić, advokat Srđa Popović ocenio je da je na sud trebalo da budu pozvani pored Bulatovića i Tomića još premijer Srbije Vojislav Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica i direktor državne televizije, Koštuničin nekadašnji savetnik Aleksandar Tijanić. "Nadam da ću pravu završnu reč moći da dam na nekom drugom suđenju, na kojem će pravi krivci, organizatori i nalogodavci odgovati za isto krivično delo", rekao je advokat Popović.
Slobodan Milivojević, advokat prvookrivljenog Milorada Ulemeka – Legije je zatražio u završnoj reči oslobađajuću presudu za svog klijenta rekavši da su svi dokazi montirani i da nije predočen ni jedan materijalni dokaz krivice njegovog klijenta.
Tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Jovan Prijić juče je u završnoj reči zatražio da optuženi budu proglašeni krivima i kažnjeni po zakonu.
XS
SM
MD
LG