Dostupni linkovi

BEOGRAD


Rusija "u potpunosti" podržava stavove Srbije u vezi sa Kosovom i smatra "apsolutno neprihvatljivim" nametanje statusa Kosova, izjavio je u Beogradu ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. On je ocenio da je plan specijalnog izaslanika UN za Kosovo Martija Ahtisarija propao jer nisu uzeti u obzir interesi obeju strana. Lavrov se na konferenciji za novinare posle razgovora sa premijerom Srbije Vojislavom Kosstunicom zalozzio za kompromisno ressenje za Kosovo. Na konkretno pitanje – Da li ce Rusija staviti veto na Ahtisarijev plan pred Savetom bezbednosti – Lavrov je rekao da ce njegova zemlja tek doneti odluku o tom pitanju.
Lavrov je medjutim ranije danas, na konferenciji za novinare po zavrssetku ministarskog sastanka Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju u Beogradu, odbacio moguchnost da bi Rusija u SB mogla da uccestvuje u donossenju rezolucije o Kosovu koja nije prihvatljiva za Srbiju. "Mi nikada ne bismo bili deo odluke koja ne bi imala podrssku svih strana u bilo kom konfliktu. Apsolutno isti kriterijumi vazze za Kosovo", rekao je Lavrov.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG