Dostupni linkovi

STRAZBUR


Predsednik Parlamentarne skupssstine Saveta Evrope (SE) Rene van der Linden izjavio je danas u Strazburu da zzeli da ohrabri srpske vlasti da nastave reforme, ubrzaju saradnju sa Hasskim sudom i izrucce osumnjiccene za ratne zloccine.
Na konferenciji za novinare uocci pocetka redovnog prolechnog zasedanja Parlamentarne skupsstine SE, Van der Linden je rekao da to ssto srpske vlasti joss nisu izruccile optuzzene za ratne zloccine ne znacci da Srbija ne bi trebalo da predsedava Komitetom ministra te organizacije. Srbija bi trebalo da od maja sest meseci predsedava ovom organizacijom.
Van der Linden je istakao kao veoma vazznu sutrassnju raspravu o prijemu Crne Gore u tu organizaciju i najavio za jun dolazak crnogorskog premijera ZZeljko SSturanovicha u Strazbur.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG