Dostupni linkovi

SARAJEVO


Vijeće ministara BiH prihvatilo je danas stavove Državne komisije za reviziju odluka o naturalizaciji stranih državljana. Za 367 osoba je donesena odluka o oduzimanja državljanstva, dok je u slučaju 349 osoba, koje su bile predmet revizije, ocijenjeno da ne postoje razlozi za oduzimanje državljanstava.

BANJA LUKA
Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je danas, obraćajući se poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske (RS), da je tokom pregovora o reforomi policije u BiH stvorena vještačka dilema da bez ukidanja policije RS nema evropskog puta BiH.
On je kazao da je potreban komproms i da RS neće prihvatiti nametnuta rješenja, jer “evrointegracije ne mogu biti razlog ni opravdanje zadiranja u ustavni poredak”.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG