Dostupni linkovi

Sumnjiv početak privatizacije

  • Dejan Radulović

Dragana Miličević direktor i glavni i odgovorni urednik ove medijske kuće za RSE kaže:

"Ali nenormalna priča, način na koji je urađena, na Veliki petak, sa minimalnim rokom od 7 dana, od čega su 4 praznici. Dakle, Veliki petak, subota, uskršnja nedelja i uskršnji ponedeljak."

Ono što je Agencija za privatizaciju učinila je raspisivanje takozvanog prospekta na osnovu koga se odlučuje na koji način će biti nastavljena privatizacija rekli su za naš program u Agenciji za privatizaciju ali uz uslov anonimnosti. Naš sagovornik je tvrdio da se prijave zaintresovanih mogu dostavljati i posle ovog roka od sedam dana.

Glavni i odgovorni urednik Studija B Dragana Miličević ipak smatra da tu nisu čista posla i da postoji sasvim odredjen razlog zašto se u taj posao upušta odlazeća Vlada:

"To pokazuje samo nameru, ono što se hoće sa Studijom B. Ja tu nemam nikakvu sumnju da je cilj da se Studio B što pre zbriše sa lica zemlje, na način na koji je postojao do sada i da se od njega napravi ono što moćnici u ovom trenutke žele."

Nezavisno udruženje novinara Srbije je za privatizaciju medija i smatra da je država najpogubniji, najpokvareniji i najlukaviji vlasnik medija ali ovakav način početka privatizacije Studija B je po rečima Nadežde Gaće predsednice Nunsa, prilično sumnjiv:

"Mislim da je odigrana politička igranka. Zapravo postoje duboke sumnje da verovatno neke stranke žele da uzmu Studio B, a pošto je Studio B u protekle dve godine imao nekolicinu sukoba sa rukovodstvom DSS, ne kažem da iza toga stoji DSS, ali mislim da Studio B želi ponovo, ispod žita, omogućiti pojedincima koji su znali... jer inače, zašto baš u petak, istog dana kada je objavljen prospekt šest takozvanih komunalnih firmi u Srbiji, od Sremske Mitrovice do Bačke Topole i Bečeja. Znači, šest komunalnih i dve firme - prodaja, servis automobila, koje su bile pri lokalnim samoupravama. Interesantno je - zašto nije Studio B sa takođe onima kojima pripada, a to su elektronski mediji."
XS
SM
MD
LG