Dostupni linkovi

PRISSTINA


Delegacija NATO, koju predvodi generalni sekretar Jap de Hop Shefer, ponovila je tokom posete Pristini podrsku planu izaslanika UN Martija Ahtisarija za resenje finalnog statusa Kosova. Istovremeno, Shefer je naglasio je da je Severnoatlantska alijansa odluccna da na Kosovu ne dozvoli upotrebu nasilja u politiccke ciljeve.
"Nasilje, bilo sa koje strane kosovskog drusstva ono dolazilo, ssteti procesu" odredjivanja statusa Kosova, rekao je Shefer i naglasio da gresse svi oni koji smatraju da je do ressenja moguche dochi kroz nasilje ili pretnjama da che do toga dochi.
Naglassavajuchi da je od veoma velike vazznosti odrzzati mir i bezbednost na Kosovu, uoci sutrassnjeg otvaranja debate u Savetu bezbednosti UN o predlogu specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija, Shefer je rekao da je dosslo vreme da se omoguchi da proces bude dovrssen "tamo gde on i pripada - u Savetu bezbednosti."
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG