Dostupni linkovi

TEHERAN


Vlasti u Teheranu su saopstile da London treba da povuce sledeci potez u sporu oko 15 britanskih mornara koje je prosle sedmice zarobila iranska armija u Persijskom zalivu. Iranski ministar inostranih poslova Manucer Motaki je rekao da njegova zemlja trazi od Britanije da "promeni svoje ponasanje". Istovremeno, nemacki kancelar Angela Merkel je kao predsedavajuca Evropskom Unijom izrazila punu solidarnost sa Velikom Britanijom. Predsednik SAD Dzordz Buss je ocenio kao "nedopustivo" zaroblajvanje mornara, trazeci od Irana da ih odmah i bezuslovno oslobodi.
Prethodno je zvanicni Teheran najavio da che mornarima biti sudjeno, jer su, kako tvrdi, ilegalno ussli u iranske teritorijalne vode. Velika Britanija to negira, isticuci da su bili u rutinskoj inspekciji u irackim vodama.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG