Dostupni linkovi

Eksplozija u blizini Visokih Dečana


“Još uvek su policijske patrole i jedinice na terenu da bi pronašli lokaciju gde se dogodila eksplozija. Rano je reći sta je bio cilj ovog napada, Treba sačekati otkrivanje lokacije da bi se kasnije izašlo sa mogućim motivom i metom napada.”

Istovremeno, mediji javljaju da je zamenik portparola Multinacionalnih snaga Zapad Garsia Blanko izjavio da su pripadnici KFOR-a, koji obezbedjuju Manastir Dečani čuli dve eksplozije i da pripadnici KFOR-a i KPS-a nastavlaju istragu u cilju pronalaženja mesta eksplozije.

Djevukaj ističe da za sada nema nikakvih tragova niti dokaza da se eksplozija dogodila unutar i u neposrednoj blizini Manastira:

“Trenutno nema nijednog traga niti znaka da se eksplozija dogodila unutar ili u neposrednoj blizini Manastira.”

Djevukaj ističe da još uvek nije pronađeno mesto eksplozije i da na tome rade jedinice KPS-a i KFOR-a. On je rekao da se ne iskljućuje mogućnost da je došlo do eksplozije zaostale mine koju su pripadnici vojske i bezbednosnih snaga Srbije postavili prilikom miniranja dela planine iznad Manastira Visoki Dečani tokom sukoba.

Info služba Kosova i Metohije saopštila je danas da je u blizini manastira Visoki Dečani odjeknula snažna eksplozija. Kako je navedeno, eksplozija je odjeknula jutros, u neposrednoj blizini manastira, a monasi, koje je eksplozija probudila, rekli su da je reč o granati koja je verovatno ispaljena sa brda iznad manastira.
XS
SM
MD
LG