Dostupni linkovi

NJUJORK


Vijeće sigurnosti UN-a danas će razmatrati stanje na Kosovu. Šef UNMIK-a Joakim Riker trebalo bi da podnese redovni šestomjesečni izvještaj, dok će u ime Vlade Srbije govoriti šef Koordinacionog centra Sanda Rašković-Ivić.
Pred polazak u Njujork, Riker je rekao da će izvještaj o ostvarivanju standarda na Kosovu od novembra prošle do februara ove godine biti pozitivan, iako, kako je naveo, ima još stvari koje treba uraditi po pitanju povratka i vladavine zakona. Riker je, za Radio Slobodna Evropa, ocijenio da bi ova sjednica Vijeće sigurnosti UN-a mogla biti posljednja na kojoj će biti raspravljano o ostvarivanju standarda i da će to pitanje, poslije statusa, biti dio odgovornosti EU.

PODGORICA
Odbor Skupštine Crne Gore za odbranu i sigurnost salušaće danas direktora crnogorske Agencije za nacionalnu sigurnost Duška Markovića, a sutra i direktora Uprave policije Veselina Veljovića. Njihovo "konsultativno saslušanje", koje predstavlja posebnu formu ispitivanja predviđenu novim Poslovnikom crnogorskog parlamenta, tražila je opozicija.
XS
SM
MD
LG