Dostupni linkovi

SARAJEVO


Oli Ren (Olli Rehn), komesar Evropske unije za proširenje poručio je danas zvaničnicima Bosne i Hercegovine da bez reforme policije i pune saradnje sa Haškim tribunalom, za šta je posebno prozvao zvaničnike Republike Srpske, neće biti potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Bosne i Hercegovine i Evropske unije.
Od članova Predsedništva BiH je zatražio da "iskoriste svoj uticaj i obezbede da bez daljih odlaganja" budu ispunjena dva ključna uslova približavanja EU.
Komesar Ren je obraćajući se poslanicima oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine optužio političare da neodgovornim ponašanjem koče približavanje svoje zemlje EU. "Želite li doista da vam evropski voz potpuno promakne zato što ćete se na stanici neprestano svađati", postavio je pitanje komesar Ren.
U intervjuu bosanskohercegovačkom "Dnevnom avazu" rekao je da je Kosovo poslednji otvoreni problem regiona i da smatra da nema nikakve koristi da rešavanje tog problema bude dalje odlagano.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG