Dostupni linkovi

VASINGTON


Pripadnik Al Kaide, poreklom iz Pakistana, Halid šeik Mohamed, priznao je da je bio umešan u 31 teroristički napad, medju kojima i 11.septembra 2001. godine. Tokom saslušanja u američkoj bazi Guantanamo na Kubi, šeik Mohamed je kazao kako je "od A do Ž" odgovoran za septembarske napade na SAD.
Priznao je i da je odrubio glavu americkom novinaru Danielu Perlu (Pearlu) 2002. godine
On je jedan od 14 uhapšenih koje američke vlasti optužuju za terorizam i koji su prošle godine prebačeni iz tajnih zatvora CIA u Guantanamo. Uhapšen je u martu 2003. godine u Pakistanu, nakog čega su ga vlasti u Islamabadu izručile SAD.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG