Dostupni linkovi

SARAJEVO


Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je zaključak u vezi s izradom mape puta za povratak članova tzv. „alžirske grupe“ iz Guantanama.
Poslanici SDP-a BiH su na prošloj sednici predložili zaključak prema kojem bi se Savet ministara BiH zadužio da, uz koordinaciju nadležnih ministarstava i u saradnji s Predsedništvom BiH, izradi mapu puta za povratak građana BiH članova tzv. „alžirske grupe“ iz baze Gvantanamo na Kubi.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG