Dostupni linkovi

BANJALUKA


Predsednik Republike Srpske (RS) Milan Jelić i predstavnici parlamentarnih stranka dogovorili su danas da na prvom zasedanju entitetske skupštine predlože usvajanje Deklaracije o opredeljenosti RS za evropsku budućnost i demokratsko uređenje BiH, utemeljeno na Dejtonskom sporazumu, dva entiteta i tri ravnopravna naroda.
"Suština teksta Deklaracije je da njim jedinstveno odgovorimo na sve prisutniju neprihvatljivu retoriku iz Sarajeva kojom se omalovažava i osporava sve što dolazi iz RS, a čiji je cilj ukidanje RS", rekao je Jelić,
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG