Dostupni linkovi

HAG


Haško tužiteljstvo zatražilo je u četvrtak izricanje doživotne kazne zatvora za bivše zapovjednike JNA Milu Mrkšića, Veselina Šljivančanina i Miroslava Radića ako ih prvostupanjsko vijeće Haškog suda proglasi krivima za pokolj 260 Hrvata na Ovčari.
"Za taj strašan zločin primjerene su kazne doživotnog zatvora", poručio je tužitelj Marks Moore precizirajući da takvu kaznu sudsko vijeće treba izreći ako utvrdi da se "Vukovarska trojka" udružila u zločinački pothvat radi ubijanja i progona tako velikog broja ljudi.
Optužnica tereti "Vukovarsku trojku" da su nakon pada Vukovara u novembru 1991. godine naredili i organizirali izvođenje oko 300 osoba iz vukovarske bolnice koje su potom na poljoprivrednom dobru Ovčara pogubili pripadnici lokalnih srpskih snaga i postrojbi srpskih radikala - tzv. Šešeljevaca.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG