Dostupni linkovi

ZAGREB


Hrvatska policija obavjestena je službeno od austrijske policije o hapsenju bivšeg pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca. On je uhapsen u utorak na temelju međunarodne tjeralice. Ministarstvo pravosudja Hrvatske je vec pripremilo zahtijev za njegovim izručenjem. Zagorac je optuzen da je odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. odnio dragulje koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao jamstvo za pet milijuna američkih dolara namijenjenih za kupovinu oružja.
Portal Index prenosi riječi Zagorčeva bečkog odvjetnika koji je kazao da će Zagorac u toku sutrašnjeg dana biti izveden pred istražnog suca koji će odlučiti o valjanosti međunarodne tjeralice . "Moj klijent u Austriji s obitelji živi već 7 godina, ima i radnu i boravišnu dozvolu, i skoro pa je Austrijanac. Raspisivanje tjeralice za njim je potpuno nepotrebno" smatra odvjetnik Gerald Ganzger,
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG