Dostupni linkovi

MOSKVA


Predsednik Srbije Boris Tadich ocenio je da pregovaraccki proces o statusu Kosova "joss nije zavrsen", ali da, bez obzira na sve, Srbija "nikada neche pristati na ustupke koji se ticcu njenog suvereniteta i teritorijalne celovitosti".
Tadich je, u intervjuu moskovskom dnevniku "Nova Izvestija", ponovio da je za Beograd neprihvatljiv plan specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija jer otvara put ka nezavisnosti Kosova.
Na pitanje kako che Beograd reagovati u sluccaju da Kosovo proglasi nezavisnost, on je rekao da Beograd "nastavlja borbu za teritorijalnu celovitost Srbije svim politicckim sredstvima, pre svega diplomatskim i pravnim".
"Nemamo nikakve vojne planove, takav prilaz ressenja problema samo bi udaljio Kosovo od Srbije, a mi nemamo nameramo da se odreknemo nasse zemlje", rekao je srpski predsednik.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG