Dostupni linkovi

BANJALUKA


Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da će Vlada RS svugdje gdje dođe do urušavanja ustavno-pravnog poretka preduzeti mjere, u skladu sa zakonom, koje podrazumijevaju “uvođenje privremene uprave u svakoj lokanoj zajednici i traženje odgovornosti lica koja takvu situaciju proizvedu, smatrajući da su krivično odgovorni za kršenje zakona.” "Moja obaveza i dužnost, kao predsjednika Vlade, je da štitim Ustav i zakone Republike Srpske i, naravno, BiH“, rekao Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka sa delegacijom SPONA-e.
On je istakao da Ustav i zakon jasno određuju na koji način se djeluje protiv onih koji narušavaju ustavno-pravni poredak.
Dodik je rekao da predsjednik RS, predstvanici Vlade i Skupštine RS neće prisustvovati sutrašnjem, najavljenom susretu predstavnika lokalne zajednice u Srebrenici sa političara iz Sarajeva. Prema njegovim riječima sutrašnjem sastanku ne treba davati poseban značaj.
  • 16x9 Image

    Rinko Golubović

    Počeo raditi 1969. na Radio Sarajevu kao spiker, a 1973. i na TV Sarajevo u informativnim emisijama. Okušao se u gotovo svim područjima novinarstva: od voditelja i urednika informativnih emisija, do emisija revijalnog karaktera.

XS
SM
MD
LG