Dostupni linkovi

MOSKVA


Rusija je odbacila Izveštaj State Departmenta o stanju ljudskih prava u svetu u 2006. godini, u delu koji se odnosi na Rusiju, nazvavši ga neobjektivnim i ispolitizovanim, dodavši da SAD i dalje primjenjuje dvostruka merila.
"Od SAD-a nismo ni očekivali objektivne i nepristrasne ocene stanja ljudskih prava u Rusiji", objavio je zvanični predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova Mihail Kaminjin.
U izveštaju State Departmenta izdvojeni su Kina, Rusija, Belorusija, Kuba, Egipat, Zimbabve, Sudan, Severna Koreja, Kazahstan i Iran kao zemlje koje prednjače u kršenju ljudskih prava.
Za Rusiju je naveden nastavak koncentracije moći u rukama izvršne vlasti, uz minorizaciju parlamenta i političkih stranaka, politički pritisak na pravosudje, restrikcije prema nevladinim organizacijama i medijima.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG