Dostupni linkovi

BEOGRAD/PRISTINA


Pregovaraccki tim Srbije razmatrace danas najnoviji plan izaslanika UN Martija Ahtisarija za resenje finalnog statusa Kosova.
Koordinator pregovaracckog tima Slobodan Samardzzich rekao je sinoch da Ahtisari nije usvojio nijedan amandman srpske strane koji onemoguchava nezavisnost Kosova i da je zbog toga za Beograd njegov predlog o statusu pokrajine "beznaccajan".
Ahtisari je najnoviju verziju predloga saccinio nakon pregovora Beograda i Prisstine vodjenih u Beccu od 21. februara do 2. marta, kada su dve strane podnosile amandmane na prvi tekst predloga ressenja za Kosovo.
Samardzzich je potvrdio da che pregovaraccki tim odrediti delegaciju
Srbije za sastanak 10. marta u Beccu, ali da on smatra da bi u njoj trebalo da budu predsednik i premijer Srbije, Boris Tadich i Vojislav Kosstunica.
Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju izjavio je u sredu da je Prisstina zadovoljna novom verzijom plana izaslanika UN Martija
Ahtisarija, jer prve analize pokazuju da u njemu nema znaccajnijih promena koje mogu uticati na susstinu predloga.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG