Dostupni linkovi

PODGORICA


Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša uručiće sutra na ceremoniji u Zagrebu predsjedniku Hrvatske Stjepanu Mesiću priznanje "Počasni građanin Podgorice". Stjepan Mesić je prvi koji prima podgoričko priznanje "za zasluge u razvoju demokratskog društva, afirmaciji dobrih međudržavnih odnosa i položaja i ugleda glavnog grada Crne Gore u Hrvatskoj".
I priznanje i mjesto njegova uručenja bili su tema žestoke skupštinke rasprave u glavnom gradu Crne Gore. Protiv toga su bile sve opozicione, uglavnom prosrpske stranke.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG