Dostupni linkovi

OSIJEK


Saslušanjem posljednjih svjedoka optužbe i obrane danas je u Osijeku završena istraga protiv Branimira Glavaša i još šestorice okrivljenika zbog likvidacije civila na obali Drave u zimu ratne 1991. godine. Istraga koja se vodila na Županijskom sudu u Zagrebu, zbog likvidacije civila u garažama neposredno uz Glavašev ratni ured, završena je prošlog mjeseca. U tzv. slučaju selotejp osumnjičeni se terete za ubojstva deset osoba na obali Drave u Osijeku i pokušaj ubojstva Radomira Ratkovića koji je danas živi u Srbiji.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG