Dostupni linkovi

ISLAMABAD


Zamenik sefa policije u gradu Keta na jugozapadu Pakistana, Azhar Rashid negirao je u izjavi za Radio Slobodna Evropa da su snage bezbednosti uhapsile bivseg talibanskog ministra odbrane, Mula Obaidullaha Akhunda tokom racije po sklonistima militanata. Akhund se smatra kljucnim saveznikom talibanskog lidera u bekstvu, mula Omara, On vuce konce sve intezivnije pobune militanata.
Pakistanski mediji javljaju da je Akhund uhapssen jos u ponedeljak, istog dana kada je americki potpredsednik Dik Cejni (Dick Cheney) posetio Pakistan, koji je pod rastucim medunarodnim pritiskom da slomi talibanske militante za koje se veruje ds su pronasli utociste na njegovom tlu, sto su vlasti u Islamabadu negirale.

ISLAMABAD
Jedan sudija zaduzzen za borbu protiv terorizma je jutros ranjen, a dvojica policajaca su poginula u eksploziji bombe u Pakistanu.
Bomba je aktivirana kada je sudijin automobil prolazio pored zgrade suda u Multanu, u centralnom Pakistanu, saopsstila je policija.
Joss osam ljudi je ranjeno u atentatu sudiju Bassira Ahmeda Batija, struccnjaka za naoruzzane islamiste.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG