Dostupni linkovi

BECC


Beograd i Pristina ostali su pri dijametralno suprotstavljenim stavovima i kompromis nije postignut i nakon prve runde finalnih pregovora Beograda i Prisstine o statusu Kosova, koji su danas zavrseni u Beccu, izjavio je specijalni izaslanik UN Marti Ahtisari.
On je dodao da su pregovaraccki timovi od 21. februara do danas prossli kroz dnevni red i da su im razgovori dali moguchnost da se pozicije dve strane dalje utvrde.
Ahtisari je rekao i da je stranama uruccio poziv za politiccke lidere da 10. marta dodju u Becc i dodao da che on i njegov tim do tada pregledati sve predloge koje su cculi tokom ove, prve runde pregovora.
Specijalni izaslanik je naveo i da che nakon dopune predloga, taj dokument biti poslat obema stranama na vreme, kako bi Beograd i Prisstina mogli da se pripreme za drugu i poslednju rundu pregovora.
Ahtisari che potom svoju konaccnu verziju predloga poslati Savetu bezbednosti UN koji che doneti odluku o Kosovu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG