Dostupni linkovi

Institucije veruju u nevinost Haradinaja


Uoči odlaska na suđenje, bivši premijer Kosova Ramus Haradinaj je posle razgovora sa čelnicima kosovskih institucija rekao da je voleo da u Hag ode sa donetom odlukom o nezavisnosti Kosova, te izrazio uverenje da će se to uskoro desiti.

“Voleo bih da vidim da Kosovo napreduje. Imam veliko poverenje u čelnike institucija Kosova i opozicije i zahvaljujem im na njihovoj ulozi u procesu koji je od nacionalnog značaja”, rekao je Haradinaj, istakavši kako se nada brzom povratku na Kosovo.

Ramuš Haradinaj će 26. februara iz Prištine otputovati za Hag, gde 5. marta počinje sudski proces. Haradinaj je optužen za zločine nad Srbima, Romima i Albancima na Kosovu 1998. godine, a bilo mu je dozvoljeno da se bavi ograničenim političkim radom dok na slobodi čeka početak suđenja.

Čelnici institucija Kosova izjavili su da veruju u nevinost bivšeg premijera Kosova, predsednika Alijanse za budućnost Kosova i haškog optuženika Ramuša Haradinaja.

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu se zahvalio Haradinaju za veliki doprinos koji je dao institucijama Kosova i aktuelnoj vladajućoj koaliciji, koju čine DSK i AZBK. Sejdiu je izrazio ubeđenje da će tokom postupka pred Haškim tribunalom, Haradinaj dokazati nevinost i vratiti se na Kosovo. I premijer Agim Čeku je kazao da će se Haradinaj ubrzo vratiti kako bi pomogao procesima kroz koje prolazi Kosovo.
XS
SM
MD
LG