Dostupni linkovi

ZAGREB


Vladimir Zagorec i dalje je nedostupan hrvatskoj policiji koja je za njim raspisala tjeralicu, a istražni zahtjev protiv njega danas je preuzela istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Erna Dražančić. Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun izjavio je da je potraga za Zagorcem na području Hrvatske za sada bezuspješna te da je na sudskim organima da donesu odluku kada će se raspisati i međunarodna tjeralica.
Bivšeg pomoćnika ministra obrane ovlaštenog za kupnju oružja i opreme sumnjiči se da je prisvojio određenu količinu dragog kamenja koju mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao garanciju za preuzetih pet milijuna američkih dolara od Ministarstva obrane. Tim je novcem trgovac oružjem za Hrvatsku trebao kupiti raketni sustav S-300.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG