Dostupni linkovi

MOSKVA


Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov je izjavio da Kremlj jos nije odlucio da li da se povuce iz sporazuma o eliminisanju raketa kratkog i dugog dometa iz Evrope, potpisanog 1987. godine, tokom Hladnog rata. Nacelnik Generalstaba ruske armije Jurij Balujevski izjavio je pocetkom sedmice da njegova zemlja razmatra povlacenje iz pomenutog ugovora ako SAD ostanu pri svom planu da izgrade odbrambeni raketni sistem u Ceskoj i Poljskoj. Komandant NATO snaga general Dzon Kradok (John Craddock) prethodno je izjavio da Rusija nema razloga da se pribojava od planiranog raketnog sistema
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG