Dostupni linkovi

SARAJEVO


Clanovi Predsednistva BiH Haris Silajdzic i Zeljko Komsic, te delegacije Grada Sarajeva, polozile su danas cvece na spomen-plocu na pijaci Markale, povodom 13-godisnjice masakra u kome je poginulo 68 a ranjene su 142 osobe.
Komemoraciji su prisustvovali i porodice i prijatelji nastradalih, predstavnici razlicitih organizacija i gradani koji su polozili cvece i odali duzno postovanje zrtvama.
Petog februara 1994. sa srpskih polozaja ispaljen je minobacacki projektil kalibra 120 mm, koji je pao na gradsku pijacu Markale u Sarajevu, od koje je stradalo najvise lica u jednom danu u glavnom gradu BiH tokom rata u ovoj zemlji.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG