Dostupni linkovi

BEOGRAD


U ponedeljak su počele konsultacije predsednika Srbije Borisa Tadića sa predstavnicima parlamentarnih stranka o formiranju nove vlade nakon izbora 21. januara.
Tokom susreta sa predstavnicima Srpske radikalne stranke(SRS), oni su odbili da se izjasne o imenu svog kandidata za premijera, saopssteno je danas iz Tadićevog kabineta.
Član Predsednisstva Srpske radikalne stranke (SRS) Nataša Jovanović izjavila je da se predsednik Srbije Boris Tadić uopšte nije "bavio mogućnošću" da radikalima da mesto mandatara za sastav nove vlade iako su osvojili najviše glasova na izborima 21. januara.
Ona je kazala da je delegacija radikala pozvala predsednika Srbije da podnese ostavku zbog "loših rezultata njegove Demokratske stranke na izborima".
Delegacija SRS obavestila je Tadića da, po Ustavu, radikalima pripada mandat za sastavljanje nove vlade, jer su osvojili najviše glasova na parlamentarnim izborima.
Nakon ovog susreta, Tacić je razgovarao sa predstavnicima svoje, Demokratske stranke, koja je druga po broju mandata u Skupštini Srbije. Zamenik njenog predsednika Dušan Petrović je ponovio zalaganje ove stranke za formiranje Vlade u koju bi išle sve stranke demokratskog bloka.
XS
SM
MD
LG