Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Srbije Boris Tadić započeo je u ponedeljak konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija o izboru mandatara i formiranju nove vlade. On se najpre susreo sa predstavnicima Srpske radikalne stranke (SRS), koja je osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima 21. januara.
Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vuccich izjavio je ranije da ta stranka ide na razgovor da vidi da li joj je poveren mandat za sastavljanje vlade i da li je Tadich, koji je i predsednik DS-a,
podneo ostavku zbog "izbornog poraza". Iako pojedinačno ima najviše poslanika, procenjuje se da Srpska radikalna stranka ima samo teoretske šanse da formira vladu s obzirom da nijedna stranka nije spremna da ide sa njom u koaliciju.
Tadićeva Demokratska stranka, koja na drugom mestu po broju mandata, predlaže da sve stranke demokratskog bloka formiraju vladu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG