Dostupni linkovi

DAVOS


Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiji Mohammad El-Baradei upozorio je da bi bilo kakav vojni napad na iranska nuklearna postrojenja mogao rezultirati "katastrofalnim posljedicama" i samo bi ohrabrio Iran da nastavi razvijati atomsku bombu.
Sudjelujući na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, El- Baradei nije spomenuo koja od zemlja ima namjeru izvršiti vojni napad na Iran, no poznato je da Izrael i SAD nosu isključili i vojnu opciju ukoliko Teheran nastavi razvijati nuklearni program.

WASHINGTON
Deseci tisuća mirovnih aktivista okupit će se u subotu u Washingtonu na antiratnom skupu koji bi mogao biti među najvećima od početka rata u Iraku 2003. godine, pišu američki mediji. Prosvjed je odgovor antiratnog pokreta u SAD-u na govor o stanju nacije predsjednika Georgea W. Busha i najavu slanja dodatanih 21.500 američkih vojnika u Irak.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG